Sommerles 2017


facebook_annonser - Klikk for stort bilde Ren lystlesing om sommeren er både en avslappende og deilig sommerferieaktivitet, og ikke minst er det viktig for å opprettholde og utvikle leselysten og lesekompetansen hos barn og unge den tiden de ikke leser på skolen i ferien. Vi på fylkesbiblioteket er veldig glade for å kunne tilby Sommerles 2017 i Nordland.

 

 

Hva er Sommerles?

Sommerles er utviklet av Vestfoldbibliotekene og firmaet Snuti, og er en digital lesekampanje for barn i 1.-7. klasse. Tanken bak utviklingen av Sommerles var å bruke elementer fra digitale spill for å få barna til å lese så mye som mulig i løpet av kampanjeperioden (1. juni - 31. august). På nettsiden sommerles.no samler barna XP (poeng), deltar i oppgaver, ser hva venner leser og tjener opp troféer. Underveis gjør de seg også fortjent til små premier som hentes på biblioteket. I 2016 var 185 kommuner med på Sommerles. 

Ta en titt på årets Sommerles-video: https://sommerles.no/video2017

Sommerles 2017 - Klikk for stort bilde

 

 

 

 

 

 

 

 

Organisering og gjennomføring av Sommerles i Nordland 

Fylkesbiblioteket står for organisering og administrering av lesekampanjen,  og vi står også for kostnadene knyttet til deltagelse for de påmeldte bibliotekene i Nordland.  

Det enkelte bibliotek må selv melde seg på, rekruttere lesere og gjennomføre kampanjen i sin kommune, og dekke kostnadene for premiene og trykt materiell (plakater o.l). 

25 bibliotek i Nordland er med på Sommerles 2017. Se oversikt til høyre. 

 

Tidsplan 

Februar: Oppstart av arbeidsgruppe med representanter fra noen av bibliotekene. Meld fra om du kunne tenke deg å være med i denne.

Mars: Fremstilling av kampanjen i biblioteket

Mars/april: Bestille printmateriell

April: Markedsføringstiltak

Mai: Adminområdet åpner, og nedtelling til start

Mai: Opplæring av bibliotekarene (videoer)

Mai: Promotere kampanjen (annonser og skolebesøk)

Juni: Sommerles starter 1. juni!

Kontaktperson hos Nordland fylkesbibliotek er Veronica Mørch. E-postadresse: veromo@nfk.no. 

Fant du det du lette etter?

Redaktør: Geir Johnsen | Webansvarlig: Håvard Vognild  | CMS/Webdesign: ACOS